Online shopping stiger: Tør du stadig ikke?

Online shopping stiger: Tør du stadig ikke?

image title: 
Foto: Wavebreak Media Ltd/123rf.com
Danskerne køber flere og flere varer på nettet og flere virksomheder tyer til internettet for at sprede deres kundebase. Tal fra Danmarks statistik viser, at hver fjerde virksomhed med mindst ti ansatte har en andel af deres omsætning fra web-salg.
 
Men der er stadig mange danskere der ikke tør gøre brug af e-handel i frygt for at blive snydt. Vi bringer dig en række råd, så du kan udføre sikker online-handel.   
 
Dobbelttjek siden
Det første du skal gøre, når du vil købe fra en internetside, er at tjekke dens oplysninger, som er det første, der afslører, om siden er sikker eller ej.  
 
Er der CVR-nummer? Alle danske og europæiske virksomheder skal have et 8 cifret CVR-nummer, der er virksomhedens identifikationsnummer. Hvis ikke siden har et CVR-nummer, så har du grund til bekymring. Ofte finder du CVR-nummeret i bunden af websiden, men dette er ikke tilfældet på alle sider.
 
Skriver siden ikke deres kontaktoplysninger, såsom e-mailadresse, telefonnummer, og en fysisk postadresse, kan du også begyndte at rynke brynene.
 
Led efter e-mærket, som er den danske mærkningsordning, der betyder, at virksomheden er forpligtet til at overholde dansk lovgivning, har en godkendt betalingsordning, og ikke udsender spammail m.m. Hvis virksomheden ikke har e-mærket, er det dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan handle sikkert på siden.  
 
LÆS OGSÅ: Christiania med i kampen: Rydder Pusher Street

En fordel kan også være at tjekke siderne på diverse forbrugeranmeldelsessider, såsom Trustpilot, hvor det er forbrugerne, der selv er med til at anmelde siderne.
 
Vær opmærksom og realistisk
Hvis sidens tekst er formuleret mærkeligt eller er fyldt med stavefejl, kan dette være tegn på en usikker side.
 
Priserne kan også indikere om siden er sikker. Hvis priserne er betragteligt billige på denne side kontra andre sider, kan dette være et tegn på, at de sælger kopivarer – du må have realistisk sans med e-handel og ikke altid hoppe på de billigste tilbud uden at være sikker.
 
Betalingsmåden er også en faktor du skal have i mente. Gør brug af dit betalingskort, når du betaler på nettet. Dette vil sikre, at banken kan hjælpe dig med at trække pengene tilbage, hvis der opstår problemer. Du må aldrig betale via en bankoverførsel, da banken ikke kan hjælpe dig, hvis du bliver snydt.
 
I bund og grund er det vigtigste ved e-handel sund fornuft - hvis du har en følelse af mistænksomhed over siden, du befinder dig på, så undersøg om din mavefornemmelse er rigtig. At bruge ekstra tid på at tjekke siden kan bedre betale sig end at blive snydt.
 
Tør du benytte dig af online-shopping sider? 
Se debatter