Oscar-showet: Sådan gik det danskerne

Oscar-showet: Sådan gik det danskerne

image title: 
buzzfuss/123rf.com
Der var ellers udsigt til tre stor danske øjeblikke ved den 90. oscar-show i Hollywood, Los Angeles.

Nattens første danske Oscar-håb blev slukket, da dopingdokumentaren ”Icarus” vandt prisen som den bedste dokumentarfilm. Dermed måtte den dansk-syriske dokumentar ”De sidste mænd i Aleppo” og den amerikanske ”Strong Island”, der er dansk co-produceret af danske Signe Brygge Sørensen, begge se sig slået. Det skriver TV 2.

Søren Steen Jespersen, der er producer på den dansk-syriske dokumentar tager det dog ikke så tungt.
”Vores film er et stærkt vidnesbyrd om krigens grusomhed med eller uden en Oscar. Nomineringen har i sig selv været et enormt skulderklap for hele holdet, ” skriver han i en sms til Ritzau fra Oscar-salen ifølge TV 2.

LÆS OGSÅ: Så mange penge brugte Kongehuset i 2017

Den danske skuespiller Claes Bang tog det dog ikke nær så pænt. Den svenske film ”The Square” var nomineret til prisen som årets ’Bedste udenlandske film’ med Claes Bang i hovedrollen. Men prisen gik dog til det chilenske drama ”A Fantastic Woman”. Og derfor var skuffelsen hos danske Claes Bang enorm.

”Det er brandærgerligt, sindssygt ærgerligt, siger han ifølge Ritzau, ” der fangede skuespilleren på en telefon fra salen.

”Jeg har der dårligt, det er rædselsfuldt. Jeg er rasende. Det er noget lort, ” siger han videre ifølge TV 2.

’Sidste skud i bøssen’ var danske Dan Laustsen, der var nomineret til prisen som ’Bedste filmfotograf’ for sit arbejde på filmen ”The Shape of Water”. Det blev desværre heller ikke til en statuette til Dan Laustsen, men til Roger Deakins, der vandt for ”Blade Runner 2049”.  

Så du The Oscars?

TV 2
Tags: