Overblik: Det ved vi om fundet af Kim Walls lig

Overblik: Det ved vi om fundet af Kim Walls lig

image title: 
Foto: TV 2 / Danmark
På et pressemøde onsdag morgen kunne Københavns Politi bekræfte de mange formodninger om, at den kvindetorso, der mandag blev fundet i vandkanten ved Amager, er liget af den svenske journalist Kim Wall.

I samme ombæring kunne drabschef Jens Møller fra Københavns Politi yderligere fortælle et par detaljer fra de retsmedicinske undersøgelser, heriblandt at man har fundet skader på liget, der indikerer, at gerningsmanden har ønsket at lukke alle gasser ud, så liget ikke ville flyde, samtidig med at der var bundet metal omkring, så liget kunne synke til bunds.

”Der er tale om noget, der er fæstet til kroppen. Jeg vil ikke komme ind på det yderligere,” sagde Jens Møller ifølge Ekstra Bladet på pressemødet, inden han fortsatte:

”Ubåden har været fyldt af 38.000 liter vand. Vi har fundet noget størknet blod, mere kan jeg ikke sige nu.”

LÆS OGSÅ: Nyt i ubådssagen: Kvindes torso fundet i havet

De nye oplysninger giver yderligere næring til spekulationerne om ubådens ejer, raketforsker Peter Madsen, der sidder varetægtsfængslet i sagen.

Politiet vil dog ikke drage forhastede konklusioner, så længe det retsmedicinske arbejde ikke er færdiggjort.

”Vi har ikke nogen klar dødsårsag endnu, vi har kun fået en foreløbig melding fra retsmedicinerne,” siger Jens Møller ifølge Ekstra Bladet.

Politiet leder fortsat efter de øvrige dele af Kim Walls lig i Køge Bugt, hvor de har fået hjælp fra Beredskabsstyrelsen.

Hvad er dine tanker om de nyeste oplysninger i sagen?

Ekstra Bladet
Tags: