Overblik: Er asylannoncer en god eller dårlig idé?

Overblik: Er asylannoncer en god eller dårlig idé?

image title: 
Foto: Foottoo/123rf
Regeringens planlagte kampagne rettet mod menneskesmuglere med det formål at afholde dem fra at sende flygtninge til Danmark har nydt stor mediebevågenhed og mange aktører har været på banen i den forbindelse.

Her giver vi et overblik over argumenter for og imod den bebudede kampagne.

14. juli: Dansk Folkeparti foreslår at lave en skræmmekampagne, der skal afholde flygtninge fra at søge til Danmark. Kampagnen skal hente inspiration hos en videokampagne, som den australske regering står bag. Se den australske video herunder.23. juli: Flere medier fortæller, at Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg vil lave en kampagne, der i udenlandske aviser skal oplyse om stramninger i den danske asylpolitik. Ministerens forslag kommer frem, efter Jyllands-Posten fortalte, at menneskesmuglere hjælper flygtninge med at sammenligne forhold i EU-lande. Støjberg afviser, at lave en videokampagne a la Australiens, som Dansk Folkeparti tidligere har foreslået.

31. juli: Flere større danske virksomheder beder regeringen om at droppe annoncekampagnen. Blandt argumenterne er, at annoncerne vil sende det signal, at Danmark er et lukket land, og det kan forværre erhvervslivets mulighed for at rekruttere arbejdskraft, og gøre det sværere at eksportere til visse markeder.

Samme dag afviser De Konservatives udenrigs- og integrationsordfører, Naser Khader, at annoncerne vil skade Danmarks ry.

“Jeg rejser meget, og jeg hører aldrig folk sige, at Danmark er et mærkeligt land, fordi vi strammer reglerne. Der er en forståelse for, at hvert land har sin grænse,” siger han til Ritzau.

Dansk Flygtningehjælp tror ikke på, at kampagnen vil få en effekt.

“Der er ikke meget, der tyder på, at informationer om eksempelvis ydelsesniveauer når frem til dem, der er på flugt, og at det nævneværdigt påvirker deres ruter,” siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.

Senere samme dag bringer TV 2 en historie om en række australske og amerikanske IT-medarbejdere, der arbejder i Danmark og fortæller, at regeringens asylannoncer ville have skræmt dem væk.

Synes du, kampagnen er en god eller dårlig ide?

TV 2

TV 2

TV 2

DR

DR