Oversigt: Færdig i Folketinget

Oversigt: Færdig i Folketinget

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Af de politikere, som med sikkerhed ikke er blevet genvalgt til en plads i Folketinget, kan blandt andet nævnes Konservatives eksformand Lars Barfoed. Han havde ellers været medlem af Folketinget siden 2001, men partiets dårlige valg gør, at de mister deres ene mandat i Københavns Storkreds, hvor Lars Barfoed var opstillet. 

Enhedslisten havde et anderledes godt valg, hvor det blev til hele 14 mandater, men det var lige præcis ikke nok for Rosa Lund, der har været folketingsmedlem siden 2011. Hun var nemlig nummer 15 på partilisten.

LÆS OGSÅ: Sender sviner til 1,5 millioner danskere 

På måske-siden finder vi også en del prominente navne, heriblandt SF’s Özlem Cekic, der sandsynligvis må regne med, at partiets eneste mandat i Københavns Storkreds går til partiformand Pia Olsen Dyhr.

Hos Radikale kæmper Ida Auken med integrationsminister Manu Sareen om det sidste mandat i Københavns Storkreds, mens udenrigsordfører Zenia Stampe kæmper mod klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen om mandatet i Sjællands Storkreds.

På Fyn kæmper tidligere SF-formand Anette Vilhelmsen for en plads i Folketinget, og hendes udfordrer er partifællen Karsten Hønge, der også er kendt som ”vikaren fra helvede”.

LÆS OGSÅ: ”Kontanthjælpsmodtagere må bare spare op"

Sidst, men ikke mindst, klarede hverken den tidligere fitnessdronning Charlotte Bircow (LA), løsgængeren og provodigteren Yahya Hassan eller De Konservatives levemand Mads Holger at komme i Folketinget som førstegangsopstillere.

Sidstnævnte er oven i købet blevet ekskluderet fra De Konservative, fordi han udtrykte sig lige kritisk nok om partiet.

Er der nogle af politikerne, du gerne havde set i Folketinget? Og er der nogen, du er glad for, ikke kom ind?

TV 2
Tags: 
Nøgleord: