Overvågning ved grænserne uundgåeligt

Overvågning ved grænserne uundgåeligt

Sponsoreret indhold

Han sidder normalt I Bruxelles ved Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, men Morten Messerschmidt afviger ikke fra at tale om nationalpolitik – og slet ikke når hans parti er Danmark andet største efter sidste uges valgaften. 

Trods tidlige løftebrud, så bliver grænsekontrollen bliver ikke et område DF kommer til at give sig på:

”Venstre må simpelthen indse, at der er en ny parlamentarisk situation, som ikke er til at komme uden om,” siger Morten Messerschmidt til Berlingske Nyhedsbureau.

LÆS OGSÅ: DF erkender løftebrud

Eva Kjer Hansen fra Venstre udtalte sig således til spørgsmålet om grænsekontrol i Danmark:

”Det bliver en chikane af almindelige menneskers færden over grænsen. Vi har ikke brug for at skabe symbolske hindringer.”

Messerschmidt har ikke meget tilovers for Venstres bekymring, og fastlår at man bør se på DF’s særlige position i dansk politik, inden man afviser deres mærkesag om mere grænsekontrol:

”Jeg synes faktisk, de lige skal stikke en finger i jorden og overveje, hvordan mandatfordelingen i Folketinger er, her efter valget. De har fået en ordentlig ørefigen fra blandt andet Sønderjylland, hvilket jo er et klart udtryk for at folk faktisk gerne vil have den her grænsekontrol,” siger Morten Messerschmidt.

Synes du, at der bør være mere og strammere grænsekontrol i Danmark, og hvorfor?

BT