Overvejer du skilsmisse? Læs med her

Overvejer du skilsmisse? Læs med her

image title: 
Foto: bacho12345/123rf.com
Vi danskere bliver skilt som aldrig før. Ifølge Danmarks Statistik ender 46,5 procent af alle ægteskaber i skilsmisser.

På trods af at mange bliver skilt, er det ikke blevet lettere at træffe beslutningen. Ofte er det en meget lang overvejelsesproces, der leder frem til den svære afgørelse, og mange har svært ved at afgøre, om en skilsmisse er det rigtige.

Dog er der nogle faresignaler, du skal være opmærksom på, forklarer udviklingscoach Susanne Worm, der blandt andet rådgiver par i skilsmissekriser.

“Bliver du træt ved tanken om at skulle bruge tid med din mand, eller bliver du flov over ham, er det et tegn på, at der er noget, der ikke er, som det skal være. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal fare ud og begære skilsmisse, men det er advarsler, der skal tages alvorligt,” fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Lider du af jalousi? Så læs med her

Typisk er der to former for problemer, forklarer hun. Det første problem kan der arbejdes med, og det består i irritation over småting i hverdagen - som hvis din mand eksempelvis i 20 år har glemt at slå toiletbrættet ned efter sig. Den anden slags problemer handler om, at følelserne er forsvundet, og disse problemer er mere alvorlige og kan sjældent afhjælpes.

“Der er så mange, der kommer her hos mig og siger, at de gerne vil have deres følelser tilbage, fordi det vil være det bedste for alle, men det lykkes meget sjældent, for folk ved ikke, hvad der skal til, når de først er nået derhen, hvor følelserne er forsvundet,” siger Susanne Worm til Alt.dk.

Heldigvis findes der råd for, hvordan man kan forebygge, at følelserne forsvinder helt.

“Ægtefæller skal tale med hinanden i en rolig og kærlig tone. De skal lære at diskutere på en måde, der skaber en løsning i stedet for mere vrede,” siger psykologen Terri Orbuch til Washington Post. Hun er forsker på University of Michigan i USA og forfatter til bogen “Find kærligheden igen: 6 simple trin til et nyt og lykkelig parforhold”.

Det gør man ved at praktisere det, hun kalder “aktiv lytning”, hvor man lytter til, hvad ens ægtefælle siger, og bagefter gentager det for at sikre, at man har forstået korrekt, hvad der er blevet sagt.

Derudover er det ifølge bogen Mona Kirshenbaum, der står bag bogen “Too good to leave, too bad to stay” vigtigt, at man ikke træffer en overilet beslutning. Hvis du slapper af, vil du med tiden automatisk blive klar over, hvad der er den rigtige beslutning, skriver hun.

Ifølge skribenten Joy Cipoletti fra det amerikanske medie divorcedmoms.com er mange kvinder tilbøjelige til at sætte børnenes behov over deres egne.

Du kan dog i mange situationer opnå klarhed over din situation ved at spørge dig selv, om du ønsker, at dine børn skal vokse op med forældre i et ægteskab som jeres. Hvis svaret er nej, er det et tegn på, at det er bedre for børnene, hvis I bliver skilt.

Hvad er dit råd til folk, der overvejer skilsmisse?

Huffington Post

Wall Street Journal


Alt.dk
 
Tags: