På denne danske restaurant koster det penge at levne

På denne danske restaurant koster det penge at levne

image title: 
Foto: Saksan Maneechay/123rf.com
På en ad libitum-restaurant kan det være svært at beslutte, hvilke af de mange retter, man skal vælge, og derfor kan det nemt ske, at man kommer til at bestille for meget.
 
Men hos Ad Libitum in Sushi i Viborg må man højst levne tre stykker sushi, ellers skal man betale 15 kroner per levnet stykke.

”Det skal ikke ses som en bøde, og vi gør det ikke for at tjene penge, vi gør det for at undgå for meget madspild,” fortæller indehaver og kok Adam Xu til BT.

LÆS OGSÅ: Bøderegn har ramt tusindevis af bilister

Gæsterne bliver oplyst om gebyret i menukortet, så derfor er det ikke den store overraskelse for dem, hvis de bliver krævet penge for at levne, forklarer Adam Xu.

Han fortæller desuden, at initiativet er vel mødt hos gæsterne. Ligeledes sparer restauranten omkring 1.000 kroner om dagen på råvarer.
Ud over det kan Ad Libitum In Sushi nu holde længere åbent, da udgifterne til madspild er faldet markant.

Bør flere danske restauranter indføre dette gebyr?

BT
Tags: 
Nøgleord: