På vej på ferie? Sådan behandler du solskoldning

På vej på ferie? Sådan behandler du solskoldning

image title: 
Foto: gajus/123rf.com
Mange flygter i disse dage fra det kedelige, danske sommervejr med kurs mod sydens varme. Her står solen højt på himlen, og det er derfor ikke usandsynligt, at man kommer til at opleve at et familiemedlem eller man selv bliver solbrændt. Skulle uheldet være ude, er der en række gode råd, du kan følge for at fremskynde hudens helingsproces og mindske smerterne.

1. Skynd dig at køle huden ned
Hvis du er i nærheden af en kold pool, sø eller hav, bør du tage en hurtig dukkert for at køle huden ned, men kun kortvarigt for ikke at fortsætte hudens eksponering for solen. Alternativt kan du tage et koldt brusebad. Du bør dog undgå at vaske dig med sæbe på steder, hvor du er skoldet.

2. Fugt huden
Efter du har kølet huden ned, skal du bruge en fugtighedscreme - gerne mens huden stadig er lidt fugtigt. Cremen må dog ikke være oliebaseret, da disse cremer kan bidrage til at din hud holder på varmen. Sørg for at smøre dig ofte i løbet af de næste dage.

3. Reducér inflammation
For at afhjælpe inflammation og reducere smerter kan du tage smertestillende medicin, såsom ibuprofen, lige så snart, du ser tegn på solsskoldning. Aloe vera creme betragtes også som en god måde at mindske rødme og smerte. Klæd dig i løst og luftigt tøj for at undgå at huden irriteres yderligere. Hvis din skoldning er meget slem, er det en god idé at køle den ned med isposer eller lignende.

4. Drik masser vand
Huden har brug for al den fugt, den kan få, når den skal komme sig over en solskoldning, og den trækker derfor væske væk fra resten af kroppen. Det er derfor vigtigt, at du drikker masser vand for at undgå at dehydrere.

Hvad gør du, hvis du bliver solbrændt?
Tags: