Påmindelser til dig der lige er flyttet hjemmefra

Påmindelser til dig der lige er flyttet hjemmefra

Dette indhold er sponsoreret.

Du er lige flyttet til storbyen i dit første hjem, uden dine forældre til at fortælle dig hvad du skal gøre, eller huske dig på ærinder. Dette betyder at du nu også selv skal sørge for at skifte adresse og dermed også skifte tandlæge, søge boligstøtte og tegne indboforsikring. Dette kan være et vanskeligt, og meget personligt valg, alt efter hvordan det tidligere har været hjemme hos dine forældre. Her på siden får du gode råd og fif til hvad der er vigtigt at huske på, at få gjort når man lige er flyttet hjemmefra.
 

Skift tandlæge

Der findes imidlertid et væld af tandlæger rundt omkring i Danmark, hvorfor det kan være svært og uoverskueligt at navigere rundt i. I forlængelse heraf kan du hurtigt og nemt finde en Tandlæge på sundhedsportalen Health 24. Her kan du eksempelvis søge efter tandlæger i Aarhus og omegn og derigennem finde en, der er i nærheden af dig. Tandlæger svinger meget i priser, alt efter behandlinger. Hvis du er studerende og måske kun har en indtægt i form af SU, kan det være fordelagtigt at finde en tandlæge, hvor prisen pr. behandling er lidt billigere. Omvendt, har du fritidsjob ved siden af studie og skal du normalvis kun til tandlæge en gang årligt, er prisen jo relativ. 
 

Søg boligstøtte

Husk at søg boligstøtte når du er flyttet ind. Det er en stor hjælp til dig, især hvis du er flyttet til en storby, hvor huslejen er relativ høj. Det giver lige lidt ekstra at trække på hver måned og pynter på kontoen, når huslejen er betalt - hvilket er noget man sætter stor pris på som studerende. Husk at boligstøtten skal søges som husstand og det dermed er husstandens indkomst der afgører boligstøtten. Så hvis du bor sammen med andre der arbejder fuld tid, er det ikke garanteret at I er berettiget til at få boligstøtte. 
 

Tegn en indboforsikring

En anden vigtig påmindelse, er at tegne en indboforsikring der dækker alt det indvendige inventar, såfremt skader, tyveri eller lignende skulle ske. Som studerende kan du tegne indboforsikringer relativt billigt gennem en fagforening, såfremt du tilmelder dig sådan en. Indboforsikringen tegnes ligeledes til hele husstanden, så I kan splitte betalingen dertil, hvis I bor flere sammen. Det er dermed ikke de dyreste poster ved siden af huslejen, og er bare en nødvendighed hvis man står i en situation hvor uheldet er ude. 

 
Tags: