Pæne gulvafløb og god lys-udnyttelse – 3 tips til fornyelse af badeværelset i 2020

Pæne gulvafløb og god lys-udnyttelse – 3 tips til fornyelse af badeværelset i 2020

(Annonce)

Slip lyset ind

En utrolig vigtig ting at ramme helt rigtigt i et badeværelse, er lyset. Lys kan virkelig gøre forskellen på et badeværelse der er behageligt at opholde sig i, og et badeværelse du helst ikke vil bruge for lang tid i. Faren er ofte, at lyset i ens badeværelse bliver for koldt og klinisk, en følelse der kan smitte af på resten af badeværelset, uanset hvor hyggeligt det så er indrettet.

Er man i en situation hvor der skal laves helt nyt badeværelse, er det derfor vigtigt at tænke lyset med i det. For eksempel bør man overveje vinduerne i badeværelset. Et større eller et ekstra vindue, kan ofte gøre en enorm forskel. For eksempel giver et loftsvindue mulighed for masser af naturligt lys, uden at glasset behøver matteres.

Er man ikke i en situation hvor man kan få et ekstra vindue, er der dog også ting man kan gøre. Først og fremmest bør man undgå at spærre for det naturlige lys der nu engang er. For eksempel kan man overveje at investere i en brusevæg af glas fra Unidrains Glassline. Den gennemsigtige glasvæg lader lyset strømme uhindret gennem brusenichen og får samtidig badeværelset til at virke større. Vil du tage skridtet videre? Så kombiner brusevæggen med et linjeafløb og opnå et mere elegant look i hele bruseområdet.

Omfavn mørket og varmen

Lys er altså vigtigt i et badeværelse, men det er dog ikke alle der har mulighed for naturligt lys i badet. Særligt i mange lejligheder, kan badeværelser være helt uden vinduer, og uden mulighed for at få et. I et sådant badeværelse skal der ikke meget til før lyset bliver et problem. Der er dog løsninger på problemet. For eksempel kan det være en god idé at have mere end én lyskilde, da det gør det muligt i højere grad at variere lyset.

Man kan dog også gå i en helt anden retning, og omfavne, at badet er et mørkt rum, og indrette det i mørkere farver. Mørkeblå fliser på væggene og sorte gulvfliser kan give et eksklusivt look, der er alt andet end klinisk. Det mørkeblå passer desuden flot sammen med metal i varmere farver, så en gylden bruser sammen med Unidrains HighLine afløb i messing, kan give en fin lysere kontrast, der dog stadig sammen med rummets følelse af varme og eksklusivitet.

Kombiner bad og bryggers

Det sidste tredje og sidste tip handler om udnyttelse af pladsen. De færreste har boliger i en størrelse, hvor der ikke er behov for at tænke smart omkring udnyttelsen af sine kvadratmeter. Dette kan gøre på mange måder, men når det kommer til badeværelset, er en oplagt mulighed at kombinere bad og bryggers. Dette kan gøres på flere måder.

Har man mulighed for ombygning kan dette være en fordel. Særligt ideelt er det, hvis man har et mindre badeværelse ved siden af et nuværende bryggers. Kombineres disse, får man ekstra kvadratmeter at lege med, og da rummet nu har en dobbelt funktion kan dette give mange nye muligheder. For eksempel kan badeområdet udvides, enten med større brusekabine eller med et badekar.

Er ombygning ikke en mulighed, kan et kombineret bad og bryggers dog stadig være en god ide. Dette kræver dog, at man har plads til vaskemaskine og evt. tørretumbler på sit badeværelse. For fuldt ud at kunne udnytte det, vil plads til at hænge det våde tøj op også være en god ide. Lige præcis muligheden for at have ét rum, hvor både den våde tøjvask og badning foregår, er den helt store fordel ved at kombinere bryggers og bad. Dette kræver god også ordentlige gulvafløb, der tager overskydende vand fra både badning og tøjvask.
 
Tags: