P-vagter frygter ny uniform

P-vagter frygter ny uniform

Københavnske parkeringsvagter skal fra næste år have nye uniformer, men det er de bestemt ikke tilfredse med.

Uniformen består nemlig af en skriggul jakke, som vil gøre vagterne meget tydeligere i gadebilledet. Og netop den opmærksomhed, jakken kan bibringe, er det, p-vagterne frygter.

De har nemlig tidligere haft dårlige erfaringer med farverige uniformer, hvilket også var årsagen til, at de blev udskiftet med de nuværende, der ligner politiets.

LÆS OGSÅ: Eksperter vil gøre det dyrere at være bilist 

Dog har Arbejdstilsynet nu vurderet, at vagternes uniform skal leve op til en EU-standard, der kræver, at uniformerne er udstyret med fluorescerende stof og reflekser, når vagterne bevæger sig i trafikken.

Det har fået p-vagternes tillidsfolk til at rette henvendelse til Folketingets trafikordførere og medlemmerne af Europaparlamentet.

”Der skete en kraftig forbedring, da man overgik til de nuværende mørkeblå uniformer, hvilket afspejlede sig i et kraftigt fald af både verbale trusler og voldsepisoder. Vi frygter, at den kommende nye uniformering vil få de samme konsekvenser, som de gamle uniformer havde,” står der i brevet.

LÆS OGSÅ: Flertal på Christiansborg vil have højere fartgrænser

”Når man ligner en betjent, bliver man behandlet med mere respekt,” siger Ib Nielsen, fællestillidsmand for de københavnske parkeringsvagter til Fagbladet FOA.

Han påpeger også, at vagterne i forvejen har reflekser på deres uniformer, og at han aldrig har oplevet, at kolleger er blevet kørt ned ved et uheld. Til gengæld har han oplevet bilister, der har forsøgt at køre parkeringsvagter ned - med vilje.

Hvad mener du om, at EU skal bestemme, hvordan p-vagternes uniform ser ud? 

TV 2
Tags: 
Se debatter