Partier kritiserer ministermanøvre

Partier kritiserer ministermanøvre

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
De Radikales leder, Morten Østergaard, er kommet i modvind efter en rejse til Jordan og Libanon i december sidste år. Her besøgte han flygtningelejre, hvor han gjorde reklame for partiets politik i det, der kunne ligne en regulær charmeoffensiv.
 
Det ville der som udgangspunkt ikke have været noget problem i, hvis ikke det var fordi, regningen for rejseomkostningerne på 70.000 kroner blev sendt til Økonomi- og Indenrigsministeriet og ikke De Radikale.
 
Dette skyldes, at Morten Østergaard – på trods af Udenrigsministeriets anbefalinger om det modsatte – rejste til Jordan og Libanon i sit virke som Økonomi- og Indenrigsminister. En beslutning, der nu møder stærk kritik fra flere sider.
 
LÆS OGSÅ: Skandale i Dansk Folkeparti: Politiker ekskluderet 
 
SF’s Karina Lorentzen mener således, at Morten Østergaard burde have fulgt Udenrigsministeriets anbefaling om at rejse som partileder, mens Enhedslistens gruppeformand, Stine Brix, påpeger, at ministeren må have vurderet, at skatteyderne burde betale for hans tur fremfor De Radikale selv.
 
Morten Østergaard forsvarer sig med, at Danmark er aktiv deltager i krigen i Mellemøsten og desuden står for at modtage et stort antal flygtninge, hvorfor rejsen var relevant for ham som minister. Han kendte desuden ikke til Udenrigsministeriet anbefalinger.   
 
Er det fair, at skatteyderne betalte Morten Østergaards rejse?
 
Ekstra Bladet