Partier uenige: Skal Uber blive eller forsvinde?

Partier uenige: Skal Uber blive eller forsvinde?

image title: 
Foto: akulamatiau/123rf.com
Der er med garanti dømt heftige diskussioner, når det kontroversielle Uber senere i dag skal til debat i Folketinget, der er splittet på tværs af de almindelige blokke, skriver Ekstrabladet.
 
I blå blok er der stridigheder, hvad Uber angår – Dansk Folkeparti er skarpe kritikkere af kørselsordningen, mens Liberal Alliance er vilde med dem.
 
”Hvis man ikke har råd til en taxi, så må man tage bussen,” siger transportordfører, Kim Christiansen (DF).
 
På den røde side er Enhedslisten og SF indædte Uber-hadere, og Ekstrabladet rapporterer, at Socialdemokraterne stadig er uafklarede internt.
 
”Det er en hån imod de danske vognmænd og taxachauffører,” sagde SF’s, Eigil Andersen.
 
LÆS OGSÅ: Læge: Sæd i patients ansigt var et uheld

I midten ligger Venstre og de Konservative, som mener lovgivningen skal overholdes, men samtidig vil lave taxalovgivningen om, så der bliver plads til Uber på markedet.
 
Hos Københavns politi er man ikke i tvivl om, at Uber-kørsel er hamrende ulovligt og ren piratkørsel. Alene i år er 18 Uber-chauffører blevet siget af Københavns Politi, og de står alle til en bøde på 5000 kroner Fem chauffører får i slutningen af april deres sag prøvet, hvor dommen bliver imødeset med spænding af Venstre.
 
”Så bliver det endelig prøvet af, om det, der foregår, er lovligt. Er det ikke det, så skal det lovliggøres. Loven skal holdes. Det er Venstres holdning. Derudover kigger vi på en justering af taxilovgivningen,” siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.
 
Hvad synes du om den snart eskalerende sag om Uber? Skal de blive eller forsvinde?
 

Ekstrabladet 
Tags: 
Se debatter