Partier vil hæve pensionsalderen yderligere

Partier vil hæve pensionsalderen yderligere

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Til efteråret træder en aftale mellem regeringen og de borgerlige partier i kraft, så den danske pensionsalder fra år 2030 hæves til 68 år. Danskernes støt stigende gennemsnitslevealder kan dog tvinge partierne til at ændre aftalen, allerede inden den er trådt i kraft.
 
Ifølge Jyllands-Posten viser tal fra Danmarks Statistik nemlig, at en 60-årig i dag i gennemsnit kan forvente at blive 83,3 år gammel, og da intentionerne fra velfærdsaftalen i 2006 er, at en gennemsnitlig dansker maksimalt skal være på pension i 14,5 år, er politikerne måske nødsaget til at hæve pensionsalderen med yderligere et år.
 
LÆS OGSÅ: Arbejdsgivere vil skære i kontanthjælpen
 
De involverede partier er dog uenige om en ændring af aftalen, for mens hverken Venstre eller Socialdemokraterne ønsker dette, er både Radikale Venstre, De Konservative og Liberal Alliance åbne for at hæve pensionsalderen yderligere.
 
At hæve aldersgrænsen er dog ikke eneste mulighed for at forhindre en fremtidig økonomisk skævvridning. Ifølge Dansk Industri kan man også vælge at fremrykke den nuværende aftale, så den eksempelvis træder i kraft i år 2025 i stedet for år 2030.  
 
Hvad mener du, politikerne bør gøre?
 
Jyllands-Posten
Tags: