Pas på: Din bil kan være livsfarlig

Pas på: Din bil kan være livsfarlig

image title: 
ginasanders/123rf.com
Hvis du har en bil med nøglefri betjening, skal du være ekstra påpasselig, når du forlader bilen. For selvom det kan virke som en luksus ikke at skulle bruge en nøgle, så kan det også øge risikoen for, at du glemmer at slukke motoren.

Hvis det sker, kan det var livsfarligt. Hvis din bil eksempelvis står i en garage, kan det medføre kulilteforgiftning. Det skriver Ekstra Bladet.

New York Times konkluderer i en undersøgelse, at minimum 28 amerikanere siden 2006 netop har været ofre for bilforgiftning efter at have glemt at slukke motoren i deres bil med nøglefri betjening.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i tidligere nyhedsartikler, retssager og døgnrapporter fra politiet og brandvæsnet, men der findes ikke nogle officielle tal.

LÆS OGSÅ: Økonomi skal være en del af opdragelsen

I mange af tilfældene har bilen været parkeret i ejerens garage, som har været en del af huset, og dermed er bilejerne blevet forgiftet, mens de sov.

Der er endnu ikke nogle officielle regler for, hvordan en bil med nøglefri betjening skal advarer ejeren om, at motoren ikke er slukket, hvis bilnøglen forlader bilen.

Nogle motorer slukker automatisk efter 30 minutter, mens andre har advarselssignaler, der går i gang.

Dog er problemet, at det udelukkende vil ske, hvis nøglen forlader bilen. Så hvis ejeren glemmer nøglen i bilen, vil motoren fortsat køre.

Burde der indføres regler på området?

Ekstra Bladet
Tags: