Pas på: Disse solcremer kan være farlige

Pas på: Disse solcremer kan være farlige

image title: 
Dmitry Travnikov/123rf.com
Sommeren står for døren, og det betyder ferie og en masse timer uden for i solen. Derfor er solcreme også en fast del i de fleste hjem i sommerhalvåret, men det er ikke ligegyldigt, hvilken solcreme du vælger.
 
Forbrugerådet Tænk har testet en lang række solcremer med faktor 30 og placeret dem indenfor kategorierne bedst, middel og lavest kemibedømmelse.
 
Ud af de i alt 47 solcremer der blev testet, er kun 14 helt sikre at bruge, da de hverken indeholder parfume eller andre problematiske stoffer.
 
LÆS OGSÅ: En mønt kan afsløre, om du får indbrud

De problematiske stoffer kan blandt andet være hormonforstyrrende eller allergifremkaldende, hvilket ikke nødvendigvis udgør en risiko, men hvis man får disse stoffer flere steder fra, kan det blive problematisk, skriver Forbrugerrådet Tænk.

”Solcreme med problematiske stoffer er en meget direkte udsættelse, fordi den smøres på huden i store mængder. Til mig selv og mine børn vælger jeg en svanemærket solcreme med blå krans (anbefalet af Astma-Allergi Danmark, red.). Jeg går bevidst efter solcremer uden mistænkt hormonforstyrrende stoffer, allergifremkaldende stoffer og parfume. Det er en god ide at vælge en solcreme uden disse stoffer, fordi man skal bruge store mængder direkte på kroppen, og det sidder der længe,” fortæller projektchef i Forbrugerrådet Tænk Kemi Stine Müller til BT.

De solcremer der blev fundet mest skadelige i testen var blandt andet af mærker som Estee Lauder, Garnier, Lancaster, Riemann, Piz Buin og Tromborg.
 
Du kan ifølge testen derimod trygt vælge at købe din solcreme fra mærker som Änglamark, Derma, Matas eller Apoteket.
 
Se hele testens resultat her
 
Hvilken type solcreme bruger du?

Forbrugerrådet Tænk
BT
 
Tags: 
Nøgleord: