Pas på: Giftigt dyr huserer på dansk ferieø

Pas på: Giftigt dyr huserer på dansk ferieø

image title: 
Foto: Rikke Breiting/123rf.com
Bornholm kaldes solskinsøen, der især kendetegnes ved liv og glade dage blandt det tililende danske feriefolk. Der er dog også en bagside af medaljen ved at besøge den populære ferieø, skriver TV 2 Bornholm ifølge BT.

Den giftige fyrreprocessionsspinder er nemlig i udbrud i det sydlige Bornholm, og derfor gør man klogt i at holde et ekstra vågent øje med hunde og småbørn i naturen.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Falske breve i omløb

”De indeholder noget syre, som giver ætsning, hvis man kommer i kontakt med dem eller spiser dem. Hundene har det med at slikke på larverne, og det skader tungen,” fortæller dyrlæge Sofie Hansen fra Aakirkeby Dyreklinik til BT, inden hun fortsætter:

”Man skal være opmærksom på, at hunden ikke spiser dem. Hold derfor hunden i snor på ture og især omkring nåleskove. Det er også en god ide at holde øje med små børn i de områder.”

Indtil videre er der ingen forlydender om tilfælde med den giftige larve, men sidste år blev en hund alvorligt syg, mens en gruppe børn blev ramt af udslæt efter at have været i kontakt med larven.

Kendte du til den giftige fyrreprocessionsspinder?

BT
Tags: