Pas på: Hver 3. dansker udsættes for tricktyveri

Pas på: Hver 3. dansker udsættes for tricktyveri

image title: 
Foto: bacho12345/123rf.com
Hvis ikke du selv har oplevet det, har en du kender med al sandsynlighed.

En million danskere – eller hver tredje over 18 år – har prøvet at få en engelsktalende person i røret, som udgiver sig for at være fra Microsoft og vil hjælpe dig af med en farlig virus på din computer.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

For at komme af med virussen, fortæller personen i røret, skal du blot købe en livslang Microsoft-licens, der koster i omegnen af 2000 kroner.

”Men det er selvfølgelig ren fup og svindel. Hele formålet er at lænse dig,” forklarer Peter Kruse, der er it-sikkerhedsekspert ved CSIS Security Group, til Søndagsavisen.

LÆS OGSÅ: Pas på dette! Hackere raserer på Facebook

Ifølge Peter Kruse kommer de fleste af fupopkaldene fra Indien, og desværre hopper mange danskere i fælden.

”Vi er generelt autoritetstro i Danmark og stoler på hinanden. Så når folk ringer og siger, at de er fra Microsoft, er rigtig mange tilbøjelige til at tro på det. Vi ser, at en del bliver revet med og oprigtigt tror på, at de har virus, og at det her menneske i røret kan hjælpe dem. Det ender så med at koste dem penge,” lyder det fra Peter Kruse.

De falske opkald er langt fra noget nyt, og de mange tilfælde, hvor folk har fået lænset deres konto, fik i 2016 Microsoft til at udsende en rettesnor for, hvordan man kan vide, om der er tale om svindel eller ej.

Helt grundlæggende vil Microsoft aldrig hverken ringe eller skrive til dig, medmindre du selv har kontaktet dem i første omgang eller bedt dem kontakte dig.

Er du stadig i tvivl, kan du altid ringe til deres kundeservice på 82 33 31 00.

Har du været udsat for et svindelopkald?

Søndagsavisen
Tags: 
Nøgleord: