Pas på: Mange rejsende får bøde med rejsekort

Pas på: Mange rejsende får bøde med rejsekort

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Mange rejsende er rasende på DSB, fordi de har fået en bøde på 750 kroner, selvom de har været tjekket ind med et rejsekort. Det skriver Ekstra Bladet.

Sager fra Ankenævnet fra Bus, Tog og Metro viser, at mange passager har klaget over bøder, som de mener er uberettigede, da de har betalt for turen, hvor de er tjekket ind med et lånt rejsekort, og alligevel har de fået en bøde.

Det er nemlig strengt forbudt at låne en andens rejsekort, når vedkommende ikke selv er tilstede, også selvom det er til en i din familie. 

I en klage til ankenævnet skriver en kvinde, hvorledes hun i god tro lånte sit rejsekort til sin søn:

”Min søn, som var netop kommet hjem fra to år i udlandet, havde brug for at køre med metro. Jeg lånte ham derfor mit rejsekort i den tro, at da der ikke er billede på kortet, kunne det anvendes af andre end mig. Han havde tjekket ind på kortet inden turen, og der var derfor betalt for turen. Vi har begge været i god tro. Han fik en bøde på trods af dette. Det kunne være klaret med en forklaring, så vi fik rettet misforståelsen. Vi har ikke prøvet at snyde, da han havde gyldig rejsehjemmel.”

LÆS OGSÅ: Advarsel: Denne rejsetrend kan slå dig ihjel

Men hos både DSB og ankeklagenævnet er der ingen kære mor, og reglerne kan ikke bøjes, heller ikke selvom rejsende både har betalt for rejsen og været i god tro.

Argumentet for de strenge regler er blandt andet, at et personligt rejsekort giver kortets indehaver mængderabat på rejserne, og derfor anses det som snyd at låne rejsekortet ud til andre personer.

Samtidig findes der allerede et såkaldt ’Anonymt rejsekort’, man kan erhverve sig mod et ekstra gebyr. Med dette rejsekort kan andre ikke se, hvor du rejser eller dine personlige oplysninger, og dermed har du mulighed for at dele rejsekortet med andre.

Hvad tænker du om bøderne og reglerne?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: