Pas på, når du juleshopper online

Pas på, når du juleshopper online

image title: 
Foto: everythingpossible/123rf.com

Du skal være ekstra varsom, hvis du handler juleindkøbene online. For i værste fald modtager du aldrig dine varer.

Ifølge DR har E-mærket, der arbejder for sikker og gennemsigtig e-handel nemlig lige anmeldt 3171 .dk-domæner til Bagmandspolitiet.
”Det siger jo noget om det tempo, som det her beskidte marked udvikler sig i,” fortæller kommunikationschef hos E-mærket, Toke Mølgaard til DR. Han oplyser desuden, at E-mærket i samarbejder med Det Kriminalpræventive Råd.

Hos DK Hoastmaster, som administrerer databasen over alle .dk-domæner for den danske stat, er man godt klar over, at der er et problem, og man forsøger også at komme det til livs.

”For de danske registranter har vi gjort det, at vi beder om nem-id, når man skal have registreret et .dk-domæne, og det har vi indført fra november måned,” fortæller bestyrelsesformand i DK Hoastmaster, Henrik Udsen til DR.

LÆS OGSÅ: Pas på online dating: Du bliver snydt

Problemet er bare, at meget af svindlen kommer fra udlandet, hvor de kriminelle problemfrit kan oprette sider med .dk-domæner, og indtil videre har man ikke kunne validere dem i samme grad, og DK Hoastmaster er nu i gang med at udvikle et nyt system, så man kan komme problemet til livs.

”Der er ikke så meget fidus i at implementere nem-id-kontrol, hvis vi ikke også laver kontrol med de udenlandske registranter, for så er der et kæmpe hul i vores kontrolsystem alligevel, så vi skulle have begge systemer på plads. Men det system, vi implementerer nu, er det mest avancerede id-kontrol-system for domænenavne i verden,” udtaler Henrik Udsen.

Du kan se "Kontant: Julen varer længe – koster os mange penge", som handler om de falske webshops i aften kl. 21.00 på DR 1.

Er du ekstra opmærksom, når du handler på nettet?

DR
 


Tags: 
Nøgleord: