Pas på: Naturmedicin er det rene fusk

Pas på: Naturmedicin er det rene fusk

image title: 
udra/123rf.com
De kendte perikon-produkter er kendt for at afhjælpe tristhed og nedtrykthed, og kan købes i diverse helsekostbutikker og på internettet. Men nu afslører en ny undersøgelse, at produkterne slet ikke indeholder den populære urt.

Undersøgelsen er foretaget af forskere fra Naturhistorisk Museum i Oslo, der i alt har testet 78 perikon-produkter. De testede produkter er købt fra Sverige, Tyskland, Polen, Holland og Rumænien.

Testen af produkterne afslørede, at indholdet på ingen måde stemte overens med den tilknyttede varedeklaration. Meget chokerende viste undersøgelsen at hele 32 procent, svarende til hvert tredje produkt, overhovedet ikke indeholdt perikon.

Derudover enten manglede eller indeholdt de andre produkter forskellige plantearter og andre ingredienser, der ikke var angivet på varedeklarationen.

Hugo De Boer og Ancuta Christina Raclariu, der er forskerne bag undersøgelsen mener, at der med stor sandsynlighed ikke er tale om en fejltagelse eller en uheld.

LÆS OGSÅ: Denne ost trækkes tilbage

”I mange tilfælde skyldes det nok bevidst snyderi. De putter noget i som er billigere,” siger Hugo De Boer til Forskning.no.
Ligeledes mener Steiner Madsen fra den norske Lægemiddelstyrelse også, at der er tale om fusk.

”Producenterne laver produkter af billige planter, men udgiver dem for at være noget andet og sælger dem til en høj pris. Det er penge, der ligger bag,” siger han til Forskning.no.

I Danmark er perikon-produkter kategoriseret som naturlægemiddel, hvorimod det i Norge er et lægemiddel. Forskellen betyder, at det i Danmark er godkendt af den danske lægemiddelstyrelse, men er i frihandel.

Selvom der er tale om et naturlægemiddel, skal produkterne stadig leve op til en række kvalitetskrav.

Du kan tjekke her, om dit perikon-produkt er på den godkendte liste over naturlægemidler i Danmark.

Hvad tænker du om afsløringen?​

BT
 
Tags: