Pas på online dating: Du bliver snydt

Pas på online dating: Du bliver snydt

image title: 
Foto: Antonio Guillem/123rf.com

Det er ikke altid, at personen der sidder på den anden side af netdating-tjenester er den, som vedkommende udgiver sig for at være. Mange af de kvinder, som mænd skriver med, er i virkeligheden kyniske operatører.

I DR’s forbrugerprogram ’Kontant’ kommer vi helt tæt på operatørerne, og en af dem forklarer endda, hvordan det systematiske bedrageri foregår.

Han arbejder for siderne Matchklub, Flirtmatch og Flirtklub, og hans arbejde består i, at han logger ind på datingsiderne fra sin egen computer og chatter med intetanende mænd, der tror, de skriver med en kvinde.

LÆS OGSÅ: Tabt gnisten? Sådan øger du sexlysten

Udover at operatøren kan se alle korrespondancerne med mændene, så får han også adgang til en masse private oplysninger, såsom fritidsinteresser og beskæftigelse, seksuelle præferencer, sygdom i familien og sågar hvis der er problemer på jobbet.

”Nu har der været tre forskellige operatører inde over den her chat, så de må jo også læse i logbogen, hvem manden er, og hvad samtalen drejer sig om,” forklarer operatøren til DR ’Kontant’.

Så faktisk skriver de forelskede mænd med forskellige operatører rundt om i landet, som tjener penge på de beskeder, der tikker ind hos enten Matchklub, Flirtmatch eller Flirtklub. Operatørerne sidder klar til at svare 24 timer i døgnet, og hver besked koster 8-12 kroner.

Bag siderne Matchklub, Flirtmatch og Flirtklub står Boost Web Activities, og til trods for, at ’Kontant’ har forsøgt at komme i kontakt med dem, så har det ikke været muligt. Ligesom det danske firma DKworkfromhome, som ansætter de danske operatører, heller ikke ønsker at medvirke i programmet.

Kender du Matchklub, Flirtmatch og Flirtklub?

DR


Tags: