Pas på: Politi advarer imod mails

Pas på: Politi advarer imod mails

image title: 
Frank Peters/123rf.com

Der er farlige mails i omløb, hvor modtageren udgiver sig for at være it-giganten Apple. Nordjyllands politi slår nu alarm, og advarer danskere mod at åbne disse mails, da de kan true din økonomi.

”Vær varsom med at trykke på links du modtager fra folk, du ikke kender. Det kan være et forsøg på phishing,” skriver Nordjyllands Politi i et opslag på twitter. 

De pågældende mails er afsendt torsdag den 9. marts, og det er personer fra kriminelle løbebaner  der står bag mailen, og forsøger at få kort- og kontooplysninger ud af godtroende danskere.


I mailen står ’iTunes Store’ som afsender, mens emnefeltet hedder ’Nogen forsøger at oprette forbindelse til din Apple-konto fra en anden IP-adresse Nr. 6356061.’

Derudover indeholder mailen et link, hvori modtageren kan bekræfte sin identitet. Klikker man på linkene, vil man ende i en webshop, der til stor forveksling ligner Apples, hvor personlige data skal indtastes.

LÆS OGSÅ: 18-årig halshuggede sin mor af lyst

Indtastes personlige data, vil de straks blive videresendt til kriminelle, der herefter kan udnytte de personlige data.

Apple har flere gange tidligere oplevet misbrug og opfordrer derfor til, at linkets sti tjekkes inden man klikker på det:

”E-mailbeskeder med bilag eller henvisning til sider, der ikke er fra Apple, er sendt af andre end Apple, selv om de ser ud til at være fra iTunes Store. Som regel er disse bilag skadelige og må ikke åbnes. Angiv ikke dine Apple-kontooplysninger på websteder, der ikke er fra Apple. På Apple-websteder, hvor der skal indtastes kontooplysninger, indgår der apple.com i internetadressen – f.eks. http://store.apple.com/dk og iforgot.apple.com. Undtaget herfra er iCloud.com,” skriver Apple på deres hjemmeside.

Apple understreger desuden, at de aldrig beder om CPR-nummer, kreditkortnummer, kontrolcifre eller din mors pigenavn over mail.

Se hele Apples guide til, hvordan du identificerer autoriserede e-mails fr iTunes Store.

Har du tidligere været udsat for spammail?

BT


Tags: 
Nøgleord: