Pas på: Politiet jagter disse bilister

Pas på: Politiet jagter disse bilister

image title: 
TV 2 / DANMARK ©
Hvis du vil undgå en bøde, skal du være ekstra opmærksom denne uge, når du afleverer børnene i skole.

For politiet vil fra mandag d. 8. januar til og med den 12. januar være tilstede omkring danske skoler og foretage færdselskontrol.

I en pressemeddelelse skriver rigspolitiet ifølge BT:
”Der køres for stærkt på mange skoleveje, hvilket skaber utryghed og farlige situationer for de mange børn, der færdes på vejene. Derfor sætter politiet ind med en landsdækkende kontrol på landets skoleveje.”

LÆS OGSÅ: Fynsk sexforbryder efterlyst i hele Europa

Politiet gennemførte samme kontrol sidste år, og her blev næsten 4400 bilister sigtet for at kører for stærkt. Derfor har politiet også valgt at gennemføre samme kontrol i år.

Det er dog ikke kun farten politiet kigger efter, der vil ligeledes være fokus på om bilisterne husker selen. Cyklister vil også være i politiets søgelys.

Rigspolitiet oplyser, at der vil være fokus på, hvorvidt cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne eksempelvis om de taler i telefon, har husket lygterne eller stopper for rødt.

Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter fortæller til BT, at man har valgt at gennemføre den landsdækkende kontrol for netop at passe på skolebørnene.

Hvad tænker du om færdselskontrollen?

BT 
Tags: 
Nøgleord: