Pas på: Verdensomspændende hackerangreb

Pas på: Verdensomspændende hackerangreb

image title: 
tiero/123rf.com
Fredag gik store dele af verden i sort. Det hidtil største verdensomspændende hackerangreb fik adgang til over 200.000 private computere i 150 lande.

Indtil videre har Danmark klaret frisag, men når folk møder ind på arbejde i dag efter bededagsferien, kan de møde en helt anden virkelighed.

For ifølge Center for Cybersikkerhed, der drives af Forsvarets Efterretningstjeneste, vil hackerangrebet med stor sandsynlighed ramme Danmark.

”CFCS har observeret en markant stigning i datatrafik, som viser, at danske it-systemer lige nu scannes for sårbare computere, som kan angribes med denne ransomware. CFCS vurderer derfor, at truslen er MEGET HØJ,” skriver Center for Cybersikkerhed (CFCS) i en pressemeddelelse.

Det er computere, der benytter sig af Microsoft Windows-operativsystemer, der kan blive ramt af hackerangrebet.

LÆS OGSÅ: Pas på: Tricktyve bruger nye snedige kneb

Angrebene sker, fordi hackerne har fundet et hul i computere med ikke-opdaterede Windows-systemer, som gør det muligt for dem at installere en ’ransomware.’ Denne software tager alle dine filer som gidsler, og der kræves en løsesum for få dem frigivet.  Der vil typisk blive krævet mellem 2.000 og 4.000 kroner i den digitale valuta bitcoin for at frigive din filer.

Shehzad Ahmad, it-sikkerhedsekspert og bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed, advarer imod at betale løsesummen, da der ikke er nogen garanti for, at du får frigivet filerne. 

Center for Cybersikkerhed anbefaler, at alle der har en Windows-baseret computer øjeblikkeligt opdaterer til de seneste sikkerhedsopdateringer.

Microsoft har også helt ekstraordinært udsendt sikkerhedsopdateringer til computere, der endnu ikke er opdateret.

Derudover skal du være opmærksom på indkomne mails, du må ikke åbne links eller vedhæftede filer, heller ikke selvom mailen kommer fra en afsender, du kender.

Det anbefales desuden, at du anvender en bred og opdateret virusbeskyttelse på alle dine systemer.

Har du mærket til hacker-angrebet?

BT
Ekstra Bladet
DR

 
Tags: