PC-routere påvirker mænds sædkvalitet

PC-routere påvirker mænds sædkvalitet

image title: 
Foto: scanrail/123rf.com
Computere og smartphones er efterhånden er del af alles hverdag, men vores behov for lige præcis de to elektroniske apparater kan vise sig at få dyrebare konsekvenser for nogen.
 
Således fortæller Charlotte Bech, der tidligere har arbejdet på Rigshospitalet og nu er privatpraktiserende læge, at strålingen fra mobiltelefoner og computernes trådløse router påvirker mænds sædkvalitet.
 
”Hvis en elektromagnetisk stråle rammer mændenes ædlere dele, kan det skade sædkvaliteten. Mændenes ædlere dele er samtidig særlig udsat for at blive ramt, da de hænger uden for kroppen, og testiklerne ikke er beskyttet af hverken muskler eller tykt fedtlag,” siger hun ifølge Metroxpress.
 
Hele 40 procent af de danske mænd har så dårlig sædkvalitet, at de kan få problemer med at gøre en kvinde gravid, men alligevel mener overlæge på Rigshospitalets afdeling for vækst og reproduktion, Niels Jørgensen, ikke, at man kan vide sig sikker på elektronikkens påvirkning af sædkvaliteten.
 
”Det er en arbejdshypotese, da vi har ikke noget videnskabelig bevis for det. Men der er så meget om snakken, at det er værd at få undersøgt til bunds. Det er dog meget teknisk svært at få bevist.”
 
Charlotte Bech er dog lige sikker i sin sag. Hun anbefaler alle mænd at udskifte den trådløse router med kabler og ledninger samt sørge for, at mobiltelefonen altid er en meter væk fra kroppen eller opbevaret i en særlig strålebeskyttende pose.
 
Kunne du finde på at tage en af de nævnte forholdsregler i brug?
 
Metroxpress
Tags: