Pedel blev millionær af at sidde i skab

Pedel blev millionær af at sidde i skab

image title: 
Foto: Andriy Popov/123rf.com
Det vakte den amerikanske tv-station Fox 2’s interesse, da de faldt over en sag om en pedel på Powell Street Station i San Fransisco. Her viste det sig nemlig, at pedellen, Liang Zhao Zhang, i løbet af 2015 havde tjent intet mindre end 271.243 doller svarende til cirka 1,3 millioner danske kroner.

Umiddelbart en meget høj årsløn for en pedel, men ifølge arbejdsgiveren BART, som er San Fransiscos offentlige transportsystem, er pengene tjent ærligt og redeligt. Zhang har ifølge sine timesedler været på arbejde hver eneste dag i 2015, og langt de fleste dage arbejdede han over:

”Folk rækker ikke hånden op og siger: 'Jeg vil vildt gerne arbejde overtid', kun mr. Zhang. Han har arbejdet hårdt, og han har udført sine arbejdsopgaver, så jeg står ved det stykke arbejde, han har udført,” fortæller Zhangs chef, Roy Aguilera, til Fox 2.

LÆS OGSÅ: 21-årig vågnede op til overtræk på 10 millioner

Den arbejdsomme pedels arbejdsdag lød ofte på 17 timer, og i juli 2015 arbejdede han eksempelvis 17 timer hver dag 18 dage i træk – hvis man skal tro hans timeseddel vel at mærke.

Pedellen har måske fiflet lidt med sine reelle arbejdstimer, for på overvågningsbilleder, som Fox 2 er kommet i besiddelse af, kan man se, at Zhang flere gange om dagen forsvandt ind i et skab i flere timer ad gangen. En talsperson fra BART var dog ikke sikker på, at det rent faktisk var Zhang på overvågningsbillederne, da vedkommende blev konfronteret med dem.

Zhang arbejder stadig som pedel på Powell Street Station og betragtes af arbejdspladsen som en de bedste medarbejdere. Regner man Zhangs årsløn fra tre år tidligere sammen med årslønnen fra 2015, har han tjent næsten fem millioner danske kroner.

Burde arbejdspladsen  skredet ind og stoppet pedellens overarbejde, eller er det blot beundringsværdigt?

BT
Tags: 
Nøgleord: