PET: Reel frygt for nye terrorangreb

PET: Reel frygt for nye terrorangreb

image title: 
Kilde: Francis Dean/123rf
Center for Terroranalyse, en afdeling af PET, offentliggjorde i går en rapport med dystre konklusioner for landets sikkerhed. I rapporten fremgår det nemlig, at terrorangreb kan finde sted, uden PET har fået indikationer på det.

PET’s chef, Jens Madsen, mener at truslen ikke blot er en frygt, men at den rent faktisk er reel:

”Terrortruslen mod Danmark er alvorlig. Terrorangrebene i København den 14. og 15. februar 2015 viste, at der er personer, som har både intention om og kapacitet til at begå terror i Danmark, motiveret af militant islamisme”, siger han til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Nej til islamisering: Islam skal europæiseres

PET opfatter Islamisk Stat som stor inspirationskilde for radikale miljøer i Danmark. De største trusler kommer dog fra enkeltpersoner, der går efter symbolske mål, der kan opfattes som krænkende for islam.

Et potentielt angreb frygtes udført med ”stikvåben, skydevåben eller mindre bomber, eller angreb med andre forhåndenværende midler”, da ”sådanne angreb kan gennemføres”, fremgår det af rapporten.

Jens Madsen fortæller yderligere til Ekstra Bladet:

”Personer, der påvirkes af militant islamistisk propaganda, og som samtidig har forbindelser til kriminelle miljøer med en høj grad af voldsparathed, og adgangen til våben kan være af stigende betydning for terrortruslen spontant eller med kort planlægning”.

Frygter du nye angreb, efter det har vist sig, at der er en reel trussel?

Ekstra Bladet

Tags: 
Nøgleord: