Peter Brixtofte er død

Peter Brixtofte er død

image title: 
Foto: Kristian Kirk Mailand/123rf.com
Peter Brixtoftes døtre, Vibeke Brixtofte, Signe Brixtofte og Marie Magne Larsen bekræfter i en pressemeddelelse, at den tidligere politiker er død. 

66-årige Peter Brixtofte blev ifølge Ekstra Bladet fundet alene i sit hjem i Farum af en af sine døtre. Han efterlader sig tre døtre, syv børnebørn og kæresten Nadja, samt sin 95-årige mor, der bor på plejehjem.

Den tidligere politiker var i mange år borgmester i Farum, indtil han i 2002 måtte gå af, da det blev afsløret, at han havde købt dyr mad og vin på kommunens regning. 

Han fik en straf på fire års fængsel for groft mandatsvig, som han påbegyndte i 2008. Siden blev han prøveløsladt i 2011.

Peter Brixtofte var medlem af partiet Venstre, og nåede også at sidde som skatteminister i en kortere periode. Inden afsløringerne om hans misbrug af kommunens midler i 2002, havde Brixtofte siddet på borgmesterposten i Farum siden 1986.

Om afsløringerne i 2002 og hans politiske karriere, har Brixtofte tidligere i år udtalt til B.T.:

"Jeg fortryder ikke en skid. Som helhed er jeg enormt stolt af de 20 år i Folketinget og som borgmester. Jeg har god samvittighed. Jeg har tre velfungerende børn, tre svigersønner, syv børnebørn og en dejlig kæreste, jeg har været sammen med i 11 år, så hvad kan jeg forlange mere."

Kan du forstå, at Peter Brixtofte ikke fortrød sine gerninger?

B.T. 
Tags: