Peter Loft får 4,5 millioner for fyring

Peter Loft får 4,5 millioner for fyring

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Trods sin rolle i Statsminister Helle Thorning-Schmidts skattesag, kan den tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, hæve fuld løn i de kommende tre år. Med en tidligere årsløn på godt 1,5 millioner kroner, kan han altså se frem til at modtage i alt over 4,5 millioner kroner. Det skyldes den såkaldte tjenestemandsaftale, der samtidig sikrer ham tjenestemandspension.
 
Peter Loft er tilfreds med aftalen. Til Ekstra Bladet siger han følgende:
”Det er en fin løsning. Det er det, som ligger i tjenestemandsansættelse. Det klager jeg bestemt heller ikke over. Men det er så de generelle regler, som jeg nyder godt af”.
 
LÆS OGSÅ: Hykleri: Politikere vil ikke hæve egen pensionsalder
 
Loft blev i 2012 suspenderet i forbindelse med Helle Thorning-Schmidts skattesag. Han har altså uden at løfte en finger også i de sidste tre år årligt kunne hæve 1,5 millioner kroner. Han kan sagtens forstå de borgere, der mener, at det er uretfærdigt, at han de næste tre år også kan hæve millionbeløb. På spørgsmålet om, om han stadig har tænkt sig at tage imod lønnen, svarer han:
”Ja, det er jo de regler, der gælder. Jeg har ikke selv bedt mig om at komme i en situation, hvor jeg ikke kan opretholde det job, som jeg egentligt havde regnet med, at jeg skulle vende tilbage til”.
 
Peter Loft vil ikke forholde sig til, hvorvidt det er en retfærdig aftale eller ej. Han følger de regler, der er gældende, og de vilkår som han blev ansat på.
 
Hvad mener du om disse gyldne håndtryk? Er det retfærdigt?
 
Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: