Pia K. bliver formand for Folketinget

Pia K. bliver formand for Folketinget

image title: 
Foto: Francis Dean/123RF
Ifølge anonyme kilder har Lars Løkke Rasmussen (V) ikke intentioner om at være traditionen tro, og vælge en erfaren og respekteret politiker fra eget parti som formand for Folketinget, hvis valgkampen ender med en blå valgsejr.
 
Således er Løkke åben for at lade den prestigefyldte post indgå i en kabale, hvis han efter valget får mulighed for at danne regering med støtte fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative. Det siger kilder i Venstre til BT.
 
Løkke har angiveligt, under fortrolige samtaler med sine nærmeste partifæller, givet udtryk for, at han vil gå imod den parlamentariske praksis og sandsynligvis sætte Pia Kjærsgaard (DF) på posten som formand for Folketinget, hvis han vinder valget.
 
LÆS OGSÅ: Her er Folketingets mest vellidte politiker
 
“Det vil give international genlyd i hele Europa, hvis hun bliver formand for Folketinget,” siger en kilde til BT.
 
DF udtaler, at topposten kun kan komme i spil hvis partiet vælger at sige ja til at påtage sig ministerposter, og det har man konsekvent afvist.
 
Kristian Thulesen Dahl (DF) ønsker ikke at indgå en studehandel med Løkke, hvor det ender med at DF skal betale en eller anden form for politisk pris for at kunne få den famøse post.
 
Men Løkke holder alle mulighederne åbne, indtil vælgerne har talt.
 
Mener du, at Pia Kjærsgaard er den rigtige kandidat til posten som formand for Folketinget?
 
BT