Pia K vil have færre unge i Folketinget

Pia K vil have færre unge i Folketinget

Sponsoreret indhold

I et interview med Berlingske giver Folketingets Formand, Pia Kjærsgaard, udtryk for, at hun vil have færre unge i Folketinget.
Hun mener, at Folketinget burde være bredere repræsenteret aldersmæssigt, og at hun har ikke noget imod, at gennemsnitsalderen stiger lidt.

”Vi bør være bredere repræsenteret, end vi er i dag. Der skal selvfølgelig være plads til unge mennesker – det vil jeg gerne understrege – og der er selvfølgelig hæderlige undtagelser, men jeg må sige, at jeg synes, der er kommet alt for mange unge ind. Alt for mange. Da jeg kom ind, var jeg 36-37 år gammel, og der blev jeg betragtet som værende meget ung. I dag er man rigtig ung og bliver karrierepolitiker,” siger hun til avisen og fortsætter:

”Jeg tror, man bliver mere seriøs, hvis man har prøvet, at det ikke bare kommer flyvende til én. At man har været ude og tjene sine egne penge, og at man ikke bare bliver taget ind som minister, selvom man kun har betalt B-skat og kun har været på SU. Der, tror jeg, det er væsentligt, at man har været ude.”

LÆS OGSÅ: Ventede bare på konen: Blev opereret ved en fejl

Til spørgsmålet, om det ikke er vælgernes vilje i og med, at det er dem, der stemmer på politikerne, svarer hun:”Jojo, vi har de tyraner, vi fortjener ik? Men… Det tror jeg ikke helt, man kan sige, fordi folk sukker lidt efter de politikere, som har været havnearbejder, sosu-assistent, politibetjent, sygeplejerske, tømrer eller hvad ved jeg. Der bliver bare færre og færre af dem,” siger Kjærsgaard.

Hun fortæller også, at hun gerne ser, at man opstillede nye krav for at komme i Folketinget, men at det er noget, de enkelte partier selv må afgøre.

Gruppeformand for SF, Jakob Mark, kan godt se Pia Kjærsgaards pointe i, at det er vigtigt, at folketingsmedlemmerne har erhvervserfaring, alligevel mener han, at Pia Kjærsgaards kritik af de unge er snobbet:

”Jeg synes, det er en meget unuanceret måde at dele mennesker op på efter alder. Jeg synes faktisk også, det er en lidt småsnobbet holdning at have, når man er formand for Folketinget. Det vigtigste er ikke, hvem man repræsenterer, men om man kan repræsentere. At det ikke handler om, at man lige netop kommer fra en bestemt arbejdsgruppe eller samfundslag, men at man lytter til de folk, der har stemt på en,” udtaler han.

Synes du, der burde være færre unge i Folketinget?

BT