Pigers vækst stoppes med farlige indgreb

Pigers vækst stoppes med farlige indgreb

image title: 
Kilde: Oleg Gekman/123rf
Liv Malmberg er 18 år og måler 192 centimeter. Da hun var yngre, var hun ulykkelig over at være et hoved højere end sine jævnaldrende. I dag er hun lykkelig over, at hendes mor valgte et kirurgisk indgreb fra.

Flere og flere forældre vælger nemlig at søge lægehjælp i ønsket om at stoppe deres døtres vækst. På Hillerød Hospital og Rigshospitalet modtager man månedligt mindst et par henvendelser. Afdelingslæge på Rigshospitalet Malene Boas fortæller til MetroXpress:

”Vi ser en tendens, til at forældre i højere grad forsøger at normalisere deres børn, men vi er blevet meget tilbageholdende med at behandle stor højde, fordi det er en kosmetisk behandling”.

LÆS OGSÅ: Overlæger brugte forskningsmidler til privat brug

Behandlingen mod stor højde er hidtil sket ved hormonbehandling, der dog har vist sig at kunne have indflydelse på fertiliteten, når pigerne bliver ældre. Derfor er lægerne gået væk fra denne behandling og foretager nu i stedet et kirurgisk indgreb, hvor man påvirker vækstzonerne i benene og dermed mindsker væksten. Malene Boas påpeger, at selv disse indgreb kan have komplikationer.

Liv Malmberg har lært at leve med sin højde:

”På de gode dage er det superfedt. Man bliver jo lagt mærke til og skiller sig ud. Men jeg har været rigtig ked af min højde. Og der er også de dårlige dage, når andre piger kigger på mig, som om jeg er en vanskabning eller drengene spørger ’hvordan er vejret deroppe?’”.

Hvad mener du om, at man på sit barns vegne får foretaget risikofyldte indgreb?
 
MetroXpress

 
Tags: 
Nøgleord: