Pinligt: Danskere misforstår Valentinsdag

Pinligt: Danskere misforstår Valentinsdag

image title: 
Foto: Ion Chiosea/123RF
”I Danmark har vi taget valentinsdag til os som en tradition, der markeres af kærester og ægtepar. I USA er traditionen anderledes, og det begyndte som en dag, hvor enlige kunne sende et kort eller kærestebrev for at gøre kur til deres udkårne.” Det fortæller leder for Dansk Folkemindesamling Else Marie Kofod til Folketidende.

Og denne misforståelse er ikke bare en mindre detalje, men en undersøgelse fra datingsiden Match.com viser, at hver tredje single faktisk bliver ked af det, når de ikke har en date på Valentinsdag. Derfor mener psykolog Jacob de Lichtenberg, at de danske singler skal op af stolene og bruge dagen, til det den er ment til: Nemlig at prøve at finde kærligheden ved at invitere andre ud. 

12 single-valentinskort
Nu hvor Valentinsdag ikke længere er reserveret til kæreste- og ægtepar udelukkende, så har Metroxpress lavet 12 kreative og sjove valentinskort, som ikke kun er for folk i faste forhold. Så om du er single eller ser én i øjeblikket, så skal du nu ikke snydes for at få lov til at sende et valentinskort i år.

Se de kreative kort her

Går du op i Valentinsdag? Hvad er den perfekte Valentins-date?

Folketidende