Pjækker du fra arbejde?

Pjækker du fra arbejde?

image title: 
Foto: cunaplus/123rf.com
Hvor går grænsen egentlig for, hvad du må, når du har meldt dig syg på arbejdet? Må du hente børn i vuggestuen eller tage ud at handle? Dette spørgsmål kan den ansatte og arbejdsgiveren hurtigt blive uenige om. Så uenige, at det kan ende med at få konsekvenser for den ansatte.

Det er i hvert fald, som Lars Brobak, chef i det Faglige Hus, oplever:
”Vi har mange sager om folk, der bliver bortvist fra arbejdspladsen, fordi arbejdsgiveren har set dem gå rundt i byen, mens de er sygemeldt, eller fordi de lægger billeder på Facebook. Du skal ikke nødvendigvis blive i sengen, når du er syg, men du skal træde varsomt, for det kan give problemer, hvis din arbejdsgiver ikke tror på, at du er syg,” siger han til Søndagsavisen.

LÆS OGSÅ: Studenterkørsel skal skaffe flere studerende

Ifølge Lars Brobak er det i orden at gøre ting, som er nødvendige for at få hverdagen til at hænge sammen. Dette kan eksempelvis være at gå på apoteket, tage til lægen, hente børn og handle dagligvarer. Til gengæld burde det ikke være tilstrækkeligt nødvendigt at shoppe sko og smykker, før man er blevet rask.

Dog understreger Lars Brobak, at man skal være opmærksom på, at der gælder andre forhold, hvis der er tale om psykiske sygdomme:

”Mange fysiske sygdomme vil kræve, at du ligger i sengen, mens det kan have en helbredende effekt på psykisk sygdom at lave rare ting uden for huset. Det vigtige er, at du ikke foretager dig noget, der forværrer sygdommen eller hindrer helbredelse. For så kan det føre til flere sygedage og dermed en udgift for arbejdsgiveren,” forklarer han.

Hvor synes du grænsen går i forhold til, hvad man må og ikke må, når man har meldt sig syg på arbejdet?

TV2
Tags: