Politi afbrød vielse: Gom udvist

Politi afbrød vielse: Gom udvist

image title: 
Paweł Horosiewicz/123rf.com
Under en vielse i Ringe på Fyn fik en 34-årig albaner og en 18-årig brud af rumænsk afstamning noget af en overraskelse, da politiet pludselig troppede op på rådhuset for at anholde og udvise manden.
 
”Vi manglede to minutter i at være gift, da vielsen blev afbrudt,” fortalte gommen under et grundlovsforhør ved Retten i Svendborg ifølge Fyens.dk.

Den dramatiske anholdelse skete efter, at den albanske brudgom var rejst ind i Danmark uden lovlig indrejse, og da Faaborg-Midtfyns kommune blev opmærksom på dette, slog de straks alarm.
 
LÆS OGSÅ: TV-vært friede uden svigerfars velsignelse

Det viste sig efterfølgende, at manden allerede tilbage i 2012 var blevet indberettet som uønsket i alle Schengenlande, herunder Danmark, frem til 2018.
 
Schengenlande omfatter 22 EU-lande samt Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein.
 
Overtrædelsen medførte en forlængelse mandens indrejseforbud i Schengen lande indtil 2022 samt en straksudvisning af Danmark.
 
Under grundlovsforhøret udtrykte manden et ønske om at blive udvist til Tyskland, hvor parret har underskrevet en lejekontrakt på en bolig i Frankfurt og ønsker at bo.
 
Ifølge dommer Anders Munch-Jensen, der varetægtsfængslede manden i fire uger, ser udsigterne til et liv i Frankurt dog ikke specielt lyse ud.  

”Vi ved ikke, hvor udlændingemyndighederne vil udvise dig til, men jeg tvivler på, at det bliver Tyskland, som du ønsker. Formodentlig bliver det Albanien, men det tager Retten ikke stilling til,” udtalte dommeren.
 
Brudgommen er blevet anbragt på Udlændinge Center Nordsjælland, mens bruden befinder sig i Frankfurt.
 
Er det i orden at udvise brudgommen under vielsen?

Ekstra Bladet
 
Fyens.dk
 
Tags: 
Nøgleord: