Politi: Pas på, når dit barnebarn ringer

Politi: Pas på, når dit barnebarn ringer

image title: 
Foto: Tatiana Gladskikh/123rf.com
Advarslen kommer efter, at Helsingør Dagblad bragte historien om to ældre kvinder, der blev forsøgt narret af håbefulde tricktyve.

Ifølge avisen blev begge kvinder ringet op af en ukendt person, som udgav sig for at være deres barnebarn og bad om penge.

Opkaldene fandt sted inden for kort tid lørdag, hvor en 89-årig kvinde blev ringet op af en person, der påstod at være hendes barnebarn. Han spurgte, om han måtte låne 15.000 kroner af sin farmor.

Kort efter skete det samme for en 92-årig kvinde.

Til alt held fattede de to kvinder mistanke, og de kontaktede hurtigt deres rigtige børnebørn, der kunne afkræfte, at de havde ringet og bedt om penge.

Begge kvinder har meldt opkaldene til politiet.

LÆS OGSÅ: Sådan narrer tricktyvene dig på vejene

Netop det faktum, at manden udgav sig for at være kvindernes barnebarn, bekymrer Nordsjællands Politi.

“Mange farmødre vil jo gerne hjælpe deres børnebørn, og den ene kvinde havde sagt, at det kunne han da godt. Men heldigvis kom farmoderen i kontakt med familien, og man fandt ud af, at der var tale om et bedrageriforsøg,” siger vagtchefen ved Nordsjællands Politi til Helsingør Dagblad.

Det er ikke første gang, politiet oplever denne form for tricktyveri.

I april blev en ældre kvinde ringet op af en mand, der brugte samme metode. Han fortalte hende, at der havde været vandskade i hans hus, og at han havde brug for at låne 15.000 kroner.

Desværre fattede kvinden først mistanke, da hun havde sendt 15.000 kroner afsted med en taxa, og pengene var derfor tabt.

Hvilke andre former for tricktyveri skal man være opmærksom på?

BT
Tags: