Politi slår alarm: Kvinder snydes på nettet

Politi slår alarm: Kvinder snydes på nettet

image title: 
Mikko Lemola/123rf.com
Flere kvinder i alderen 40 år og opefter har i den seneste tid anmeldt episoder, hvor ukendte gerningsmænd har forsøgt at stjæle deres penge online ved såkaldt ’romance scams’.

Det foregår ofte ved, at kvinderne modtager en venneanmodning fra en mandlig profil, hvorefter de begynder at chatte sammen og sende romantiske beskeder. 

Når kvinderne har skrevet sammen med den mandlige profil igennem længere tid, begynder manden at efterspørge penge til eksempelvis et sygehusophold eller en god forhandling i Dubai, som er det rene fup.

LÆS OGSÅ: Haft oralsex? Tandlægerne kan se det

Det har vist sig at være en større tendens, og det har fået Nordsjællands Politi til, at advarer imod fænomenet i en pressemeddelelse, det skriver Ekstra Bladet.

”Gerningsmændene er meget tålmodige i deres arbejde med at opbygge et tillidsbånd til deres ofre, og det er formentlig en af hovedårsagerne til, at de lykkes med deres forehavende,” siger politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.
 
Politiinspektøren henviser til, at man altid skal være ekstra påpasselig og opmærksom, når en fremmed person retter kontant uanset om det er på de sociale medier eller i den virkelige verden.

Har du tidligere hørt om fænomenet?

Ekstra Bladet 

 
Tags: 
Nøgleord: