Politi: Uhyggelig afsløring om motorvejskørsel

Politi: Uhyggelig afsløring om motorvejskørsel

image title: 
stockfotoart/123rf.com
På bare fem timer fangede Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi 529 bilister, der kørte for hurtigt ved vejarbejdet på Vestmotorvejen i tirsdags. Det skriver BT.

Det blev i alt til 89 klip, 12 betingede frakendelser af kørekortet samt 3 ubetingede frakendelser.

Tallene er ifølge politiet meget bekymrende. Den hurtigste bilist kørte dobbelt så hurtigt som det tilladte ved vejarbejdet med en hastighed på 109 kilometer i timen.

”Jeg synes, det er bekymrende, at folk ikke tager hensyn til andre trafikanter og borgere – i dette tilfælde i særdeleshed de personer, som arbejder på vejene, og som er særligt udsatte,” siger Erik Mader, der er leder af færdselspolitiet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til BT.

LÆS OGSÅ: Derfor forringer bilkørsel din intelligens

Hastighedsgrænsen på Vestmotorvejen fra frakørsel Slagelse Ø til frakørsel Slagelse S er kraftigt nedsat, grundet renovering af to broer, som vejdirektoratet udfører.

Det lader dog til, at mange bilister glemmer at tage hensyn til den nedsatte hastighedsgrænse, og det overrasker ikke Erik Mader.

”Det er det samme billede, vi ser igen og igen. Det er bekymrende og dybt frustrerende, især fordi der bliver gjort en dyd ud af at skilte på en god og forsvarlig måde,” siger Erik Mader til BT.  

Derfor lyder opfordringen fra politilederen, at bilister på motorvejen tænker sig om en ekstra gang, inden de bryder hastighedsgrænsen, og overvejer, om få minutters tidsbesparelse er et klip i kørekortet værd.

Forstår du, at man kun må køre 50 km/t i zoner med vejarbejde?

BT
Tags: 
Nøgleord: