Politiansatte og deres familier chikaneres

Politiansatte og deres familier chikaneres

image title: 
Kristian Kirk Mailand/123rf.com
Samtlige politikredse kender til chikanesager mod offentligt ansatte og sågar også deres familier, fremgår det af et folketingsvar fra Justitsministeriet den 24. april. Det præcis antal chikanerede vides ikke, men en rapport viser, at 2.381 politiansatte blev chikaneret, inden for en periode på halvandet år fra 2012 til 2013.

Det er helt forrykt, at så mange chikanesager opstår, men tallet kan sagtens være højere, mener politiforbundets formand Claus Oxfeldt:

”Politifolk har generelt accepteret, at sådan var det bare. Der skal være nultolerance på det her område, og derfor skal alle sager, der opfattes som chikane, for fremtiden indrapporteres. Det jo helt på månen, at både betjente og deres familier ikke kan være i fred.”

LÆS OGSÅ: PET overvåger iranske studerende

Chikanesager kan få alvorlige konsekvenser for fremtiden, mener psykolog Annette Bugge Dias:

”Jo tættere chikanen kommer på din sikkerhed og dit liv, jo mere traumatisk vil du opleve det. For mange kan angsten sætte sig i kroppen og komme tilbage når som helst,” fortæller hun.

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen, vil nu have skærpet straffen i chikanesager mod offentligt ansatte:

"Straffen er i dag latterlig lav. Det bør simpelthen være en strafskærpende omstændighed, hvis man chikanerer tjenestemænd og deres familie, som oplever store konsekvenser ved det her.”

Skal straffen for chikanesager mod offentligt ansatte strammes?

Avisen 
Tags: 
Se debatter