Politiet alarmerer: Tag ikke disse opkald

Politiet alarmerer: Tag ikke disse opkald

image title: 
nyul/123rf.com
Hvis telefonen ringer, og det er dit barnebarn, der gerne vil låne nogle penge, skal du måske lige tænke dig om en ekstra gang.

For dansk politi advarer om en særlig slags tyve, der i øjeblikket er på spil. Tyvene ringer til ældre kvinder og udgiver sig for at være deres børnebørn, blot for at kunne stjæle deres penge. Det skriver Lokalavisen.

Det er allerede lykkedes tyvene at få fat i store pengebeløb.

LÆS OGSÅ: Kommune slår alarm: Hjemmehjælpsfirma er fup

En 81-årig kvinde fra Ringsted blev frarøvet 60.000 kroner efter, at en tyv ringede og udgav sig for at være hendes barnebarn.

’Barnebarnet’ skulle angiveligt bruge 60.000 kroner til en ny bil, og havde netop vundet i Lotto, så bedstemoren ville hurtigt få pengene igen. Herefter kom en ’arbejdskollega’ og hentede pengene, som kvinden aldrig så igen.

En 92-årig kvinde fra Benløse har ligeledes modtaget et mystisk opkald fra en ukendt gerningsmand, der udgav sig for at være kvindens barnebarn og ville låne 70.000 kroner til en ny bil.
Da kvinden få dage efter opkaldet fik besøg af sit rigtige barnebarn, blev hun dog opmærksom på svindelnummeret.

Derudover har der været en lang række andre tilfælde.

Politiet råder derfor til, at man gør ældre familiemedlemmer opmærksomme på problematikken, og hvis man får et mistænkeligt opkald, bør man straks lægge røret på og kontakte politiet på 114.

Hvordan stopper man disse tyveknægte?

Lokalavisen 
Tags: