Politiet er fartsyndere: 200.000 i bøder

Politiet er fartsyndere: 200.000 i bøder

image title: 
Billedekilde: 123RF/Francis Dean
Det kan være dyrt at være politibetjent på arbejde, hvis man vælger at springe op og falde ned på færdselsloven. I perioden fra 2013 til 2015 har det danske politi fået fartbøder for ikke mindre end 210.500 kroner. Enhedslisten kalder det ifølge MetroXpress for ’pisseflovt’.
 
Læs også: 38 års fængsel for at like billede på facebook
 
Claus Oxfeldt, der er formand for Politiforbundet, udtaler, at hvis man ønsker at køre som en fartdjævel, så må man selv stå til regnskab for det – også selvom man er i uniform:

”Hvis man har kørt for stærkt i arbejdstiden og ikke kan godtgøre, at man har kørt udrykningskørsel, må man af egen lomme betale det, det koster, siger han.
 
Læs også: Mænd afpressede pædofilde: Venter nu på dom
 
Det kan dog forekomme, at en politibetjent bliver målt, når han eller hun kører med udrykningen. Hvis en politibetjent nægter at betaler bøden og prøver at bevise sin uskyld overfor den uafhængige politimyndighed, så er det ofte denne forklaring, der bliver brugt. Men i tilfælde af udrykning, så skal episoden enten fremgå af en rapport, der understøtter påstanden om udrykning, eller være blevet optaget på video, siger kontorchef Charlotte Storgaard til MetroXpress.

Hvad synes du om, at Politiet vælger at begå ulovligheder i arbejdstiden? Er det pisseflovt?

Kilde: MetroXpress
Tags: 
Nøgleord: