Politiet fratog hjemløse deres penge

Politiet fratog hjemløse deres penge

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Københavns Politi møder kritik efter en kontroversiel anholdelse af tre hjemløse, nigerianske mænd, som natten til onsdag overnattede under et halvtag på en skole på Nørrebro i København. 

Mændene, alle med lovligt ophold i Danmark, blev anholdt og sigtet for ulovlig indtrængen på skolens område, hvorefter de blev taget med på politistationen. Her blev de pålagt en bøde, hvorefter politiet, ifølge de anholdte, fratog dem penge til betaling mod deres vilje. 

“Betjentene optrådte som både politi, anklagere og dommere og tog vores penge uden vores tilladelse. Hvis det havde været en dommer, ville jeg have accepteret det, men de opførte sig værre end et korrupt afrikansk politi. Det var virkelig ydmygende, og vi er ikke kriminelle” siger den ene af mændene om episoden til Politiken. 

LÆS OGSÅ: Politiet trak våben mod 16-årig 

Han er ikke den eneste, der kritiserer politiets opførsel. Også juraprofessor Eva Smith betvivler politiets ret til at tage mændenes penge. 

“Folk skal altid have mulighed for at sige, at de ikke vil betale den bøde, og så er man nødt til at afvente, at sagen kommer for en domstol. Jeg kan forestille mig, at politiet gør det, fordi de frygter, at de ellers aldrig ser de penge, men så vidt jeg kan se, er der ikke nogen hjemmel til det,” siger hun. 

Københavns Politi har, ifølge Politiken, ikke ønsket at kommentere sagen.

Hvad mener du om, at politiet tog penge fra de hjemløse til at betale bøden? 

Politiken
Tags: 
Nøgleord: