Politiet gør ikke nok: Lokale jagter selv pædofil

Politiet gør ikke nok: Lokale jagter selv pædofil

image title: 
Foto: Christian Martinez Kempin/123rf.com
I Fraugde på Fyn er flere af byens pigebørn på det seneste blevet antastet af en eller flere mænd, som tilbyder pigerne slik i et forsøg på at lokke dem ind i bilen.

Den formodede børnelokker kører efter byens borgeres udsagn rundt i en gul bil.

Mistanken om, at en pædofil kan være på spil i byen, har fået en række borgere til at gå sammen om at lave en Facebook-gruppe, hvor der lægges planer for, hvordan der skal holdes øje med den gule bil.

En af dem, der deltager i de frivillige borgerpatruljer, er Marc Eliasen, som er studerende.

“Jeg er ude hver dag. Specielt klokken 14, når jeg ved, at eleverne på vores lille skole begynder at have fri. Hvis politiet ikke har tid, så må vi jo selv gå ud at kigge,” siger han til TV 2.

LÆS OGSÅ: Chokeret nabo: Fortryder jeg så den døde

Generelt er opbakningen til initiativet stort i byen, men man er også opmærksom på, at det ikke tager overhånd.

“Hvis der nu er nogen, der bare lige vil spørge om vej eller sådan noget, så skal man jo også passe på, at man ikke får overdramatiseret det. Det er svært at forholde sig til,” siger Brian Jessen, som er IT-konsulent.

Det er ikke første gang, byens borgere tager sagen i egen hånd. Da Fyns Politi i 2012 efterlyste en mand, der i en rød bil samlede børn op og misbrugte dem seksuelt, deltog flere borgere i eftersøgningen af sexkrænkeren.

Fyns politi afviser, at de ikke gør nok i sagen og understreger, at patruljeringen i området er øget. Politiet ser ikke noget problem i borgerpatruljerne, men advarer mod selvtægt.

Hvordan ville du reagere, hvis det skete i din by? Er borgerpatruljerne i orden?

TV 2
Tags: