Politiet gider ikke løse økonomisk kriminalitet

Politiet gider ikke løse økonomisk kriminalitet
Det er ikke populært blandt politifolk at arbejde med økonomisk kriminalitet. Både lokalt og nationalt er det svært at finde medarbejdere, der frivilligt vil løse disse sager.
Kilde: Francis Dean/123rf.com

Ifølge en ny analyse, foretaget af politiet selv, er det et stort problem at finde politifolk, der gerne vil arbejde med økonomisk kriminalitet.

 

”Det har aldrig været populært at arbejde med de økonomiske sager. Jeg tror det handler om, at det er for tungt, der går for lang tid, inden man ser resultater, og så kræver det en ret så omfattende uddannelse og indsigt, som man måske ikke lige har”, udtaler Politiforbundets formand Claus Oxfeldt til Politiken.

 

Ifølge analysen er problemet også stort lokalt:

”Lokalpolitiet rammes særligt hårdt, idet personalet i udpræget grad består af kolleger, der kommer direkte fra Politiskolen eller fra beredskabet. Denne personalegruppe har ikke søgt ind i politiet for at side ved et skrivebord og behandle økonomiske sager og har generelt en berøringsangst over for området”.

 

Claus Oxfeldt mener også, det er et spørgsmål om prioritering:

”Det her handler også om hænder. Dem er der ikke nok af, politiet er nødlidende, der bliver prioriteret benhårdt, det går også ud over de her sager”.

 

Er politifolk uddannet forkert? Er prioriteringen af sager rigtig?

 

Link: http://politiken.dk/oekonomi/virksomheder/ECE2480695/politifolk-skal--tvinges-foer-de-tager-sager-om-oekonomisk-kriminalitet/