Politiet svarer igen på kritik af fartkontrol

Politiet svarer igen på kritik af fartkontrol

image title: 
Foto: Stockfotoart/123rf
Onsdag blitzede Nordsjællands politi 1635 fartsyndere. Det var ny rekord og sikrede statskassen fire millioner kroner i bødeindtægter. Rekorden blev sat på Helsingørmotorvejen på strækningen mellem Sandbjerg og Vedbæk mod København, hvor der i øjeblikket udføres vejarbejde.

“Det er fuldstændigt sindssygt. Jeg har været politimand i mange år, men jeg har aldrig været ude for noget lignende. Det her er Danmarks-rekord og en kedelig én af slagsen,” lød det fra Kim Sørensen, politiassistent hos Nordsjællands Politi og tovholder på fartkontrollen torsdag.

Fartkontrollen er efterfølgende blevet mødt af massiv kritik. Blandt andet kritiseres fartkontrollen for at være placeret lige ved fartskiltet, så bilister ikke havde mulighed for at nå at bremse ned, før de blev blitzet.

LÆS OGSÅ: 17-årige skal kunne få kørekort

Den megen kritik har fået Nordsjællands Politi til tasterne. I en pressemeddelelse skriver politiet blandt andet:

“Afmærkningen er foretaget i overensstemmelse med reglerne for afmærkning af vejarbejder og er efter politiets opfattelse meget synlig. Dels er hastighedsbegrænsningen angivet på to tavler over motorvejens vognbaner, og dels er der på digitale tavler varslet om et ændret vejforløb. Derudover er der opsat en tavle, der oplyser om fartkontrol. Hastighedsbegrænsningen kan læses mindst 100 meter før, man når til tavlerne, mens fotovognen stod placeret cirka 150 meter efter tavlerne, hvilket vil sige, at man som bilist har mindst 250 meter til at få hastigheden nedsat fra 80 km/t til 50 km/t.”

Derudover gøres der i pressemeddelelsen opmærksom på, at politiets tilstedeværelse på stedet er på opfordring fra entreprenøren, der udfører vejarbejdet. Hans medarbejdere har nemlig flere gange oplevet, at deres afspærringsmateriel er blevet påkørt og slynget ind i deres arbejdsområde.

“Jeg mangler faktisk ord til at beskrive det her. Det er sørgeligt, og jeg har ingen fornuftig forklaring på, hvorfor så mange kører for stærkt. Det er hensynsløst og til fare for dem, der arbejder på vejen,” sagde operativ leder i Nordsjællands Politis færdselsafdeling, Per Lundbæk Nielsen torsdag.

Hvad mener du om kritikken af fartkontrollen? Og hvad synes du om politiets svar?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: