Politiker til indvandrerdrenge: ”I bliver ikke til noget”

Politiker til indvandrerdrenge: ”I bliver ikke til noget”

image title: 
Foto: Francis Dean/123RF
Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, langer voldsomt ud efter en gruppe indvandrerdrenge i en statusopdatering på Facebook, hvor hun blandt andet skriver:

 
”Jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt. I bliver ikke til noget, hvis I fortsætter sådan.”


Svadaen fortsætter:
 

”Fortsætter I på samme måde som nu, så får I det rigtigt svært. Behandl andre som I selv gerne vil behandles, hvor svært er det?”
 

Støjbergs kritik kommer efter en biograftur, hvor hun følte sig generet af en gruppe unge indvandrere, der ifølge Støjbergs udsagn generede hele filmen igennem:

 
” Jeg er lige kommet hjem fra biografen. Her sad en flok indvandrerdrenge på vel omkring 14-15 år bag ved mig, og generede fra start til slut. De sparkede på stolen, talte, kommenterede og kastede med slik,” skriver hun i sin statusopdatering.
 

Voldsom debat
Statusopdateringen har igangsat en heftig debat, der i skrivende stund tæller ikke mindre end 3.500 kommentarer. Støjberg kritiseres særligt for at generalisere indvandrere på baggrund af en enkeltstående episode. Således skriver Jakob Glibstrup i debatten:
 

”Sikken forfærdelig generalisering at skrive ”I” på den måde i starten. Det er fuldstændig irrelevant i den her kontekst, at drengene er indvandrere.”
 

Også Venstre-tilhængere er ude med riven:
 

”Noget af et lavpunkt, som sympatisør for Venstre, at se hvorledes en hel etnicitet bliver generaliseret ud fra en enkeltstående episode,” skriver Andreas Mortensen.
 

Inger Støjberg selv afviser, at hun generaliserer og siger, at hun henvender sig til de pågældende indvandrere.
 

Du kan se Støjbergs statusopdatering HER.
 

Hvad mener du om Inger Støjbergs statusopdatering? Går hun over stregen?