Politikreds: Vi er nedslidte og frustrerede

Politikreds: Vi er nedslidte og frustrerede

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Ifølge fællestillidsmand i Sydsjælland og Lolland Falsters Politikreds, Kaj Rasmussen, har efterspillet til terrorangrebet i København den 14.-15. februar trukket så store veksler på politikredse i provinsen, at det er gået ud over det lokale politiarbejde.
 
Det skriver Kaj Rasmussen i et brev til justitsminister Mette Frederiksen (S), hvor han også understreger, at både borgerne og de ansatte har lidt under den massive indsats i København:
 
”Indsatsen har alvorlige konsekvenser for den generelle borgerbetjening i politikredsene, ligesom de arbejdsmiljømæssige konsekvenser for den enkelte polititjenestemand og dennes familie er meget alvorlig,” skriver Kaj Rasmussen ifølge Ekstra Bladet i skrivelsen til Mette Frederiksen.
 
LÆS OGSÅ: Provinsen får flere flygtninge end København 
 
I særdeleshed politikredsene øst for Lillebælt – Bornholms politikreds undtaget – har assisteret Københavns Politi i efterspillet til terroraktionen, og ifølge Kaj Rasmussen kunne indsatsen godt have været landsdækkende, så fordelingen havde været mere lige.
 
Eksempelvis fortæller fællestillidsmanden, at tjenestefolkene ofte arbejder 12 ad gangen på en vagt, der som regel løber op i 12-14 timer med overarbejde og transporttid. Det fører selvsagt til nedslidning og frustration blandt betjentene. 
 
LÆS OGSÅ: Røde vælgere: Samfundet er medskyldig
 
Ifølge Ekstra Bladets kilder er det dog ikke kun Sydsjælland og Lolland Falsters Politikreds, der er utilfredse med fordelingen. Flere andre politikredse menes også at være utilfredse med det store arbejde, som terroraktionen i København har medført.
 
Det er de enkelte politikredse, der hænger på overarbejdsbyrden og er ansvarlige for at overholde reglerne om, at politifolkene kan holde den ferie, de er berettiget til.
 
Hvad mener du? Er det fair, at politiindsatsen ikke er landsdækkende, når terrorangrebet foregik i København?
 

Ekstra Bladet