Populært: Forældre vil have væksthormoner til deres drenge

Populært: Forældre vil have væksthormoner til deres drenge

image title: 
Foto: Robert Byron/123rf.com
På trods af, at børn i Danmark aldrig har været højere, end de er nu, så henvender forældre sig i stigende grad til hospitalernes børneafdelinger, fordi de er bekymrede over sønnikes lave højde.
 
Faktisk kommer der i dag tre-fire gange så mange små drenge til landets børneafdelinger, sammenlignet med antallet for 15 år siden. Det viser tal både fra børneafdelingen på Odense Universitetshospital, samt fra Rigshospitalets Klinik for Vækst og Reproduktion.
 
Derudover bekræfter 13 ud af 22 adspurgte børnelæger i landet, at de ser flere børn på grund af højde end tidligere.

LÆS OGSÅ: Skar vennens penis af: Den var for stor
 
Ifølge Anders Jørgen Schou, der er overlæge ved Odense Universitets børneafdeling, så handler det ikke om, at børnene er blevet lavere end før i tiden, derimod er forklaringen, at forældre er blevet mere bekymrede. Han forklare desuden, at der er tale om forældre, der er bekymrede over barnets højde men også især over, hvor høj eller lav barnet vil blive som voksen.

”Mange kommer med den dagsorden, at deres dreng skal have væksthormon. De har læst om hormonet på nettet eller kender én, der har haft glæde af behandlingen,” fortæller Anders Jørgen Schou. 

Det er ikke entydigt, hvilket slutresultatet forældrene finder acceptabelt, men ifølge Anders Jørgen Schou var det for 15 år siden i orden med at blive 170 cm., hvor 175 i dag er lavt for nogle.

Det er dog de færreste, der får noget ud af deres lægebesøg. En lille højde giver nemlig ikke nødvendigvis adgang til væksthormonsbehandling i Danmark. Kun hvis det også viser sig, at andre særlige forhold gør sig gældende.

Hvad synes du om denne tendens? Er en mand på 175 centimeter for lav?

TV2
 
Tags: